Австралиецът Пол Макнами ще бъде консултант на българските тенисисти по време

...
Австралиецът Пол Макнами ще бъде консултант на българските тенисисти по време
Коментари Харесай

Австралиец ще консултира наши тенисисти в Мелбърн

Австралиецът Пол Макнами ще бъде съветник на българските тенисисти по време на Откритото състезание на Австралия през януари. За първи път от доста години двама гении от страната ще попаднат в главната скица при юношите и девойките на шампионата от Големия шлем в Мелбърн. С превъзходното си показване през годината това право получиха Гергана Топалова и Адриан Андреев. Още един български представител - Леонид Шейнгезихт, също е покрай непосредствено класиране за главната скица на шампионата.

В Австралия в квалификациите ще се включи първата ракета на България при дамите Виктория Томова, а Сесил Каратанчева също има късмет да попадне в пресявките. При мъжете Григор Димитров ще бъде измежду любимците, откакто през предишния сезон доближи до полуфиналите. 

Макнами ще опита със своя голям опит да помогне на всичките български представители за по-добро показване на „ Мелбърн Парк “. Той е някогашен тенисист и треньор, а също по този начин е шеф на шампионата „ София Оупън “. Той има богат опит като началник, защото в продължение на 25 години е бил изпълнителен шеф на Откритото състезание на Австралия, а повече от три десетилетия е бил шеф на „ Хопман къп “.

Като играч е измежду най-силните играчи на двойки и смесени двойки през 70-те и 80-те години на предишния век. Достигал е до първото място в международната класация на двойки и е спечелил 23 трофеи, в това число две от Откритото състезание на Австралия и две от „ Уимбълдън “. С националния тим на Австралия е вдигал два пъти купа „ Дейвис “, а най-хубавите му самостоятелни достижения са полуфинал в Мелбърн през 1982 година и до 24-о място в класацията на АТП. В последните няколко години Макнами постоянно помагаше в подготовката на българския народен тим за купа „ Дейвис “.

Късметлия съм, че и в предишното имах опция да работя с Българската федерация по тенис. Работихме дружно с тима за Купа " Дейвис ", както и за шампионата " София Оупън ", което беше необикновено - съобщи Макнами. -  Сега ще опитам да оказа помощ на бъдещето на българския тенис. Аз съм австралиец и ще бъда в Австралия, а за младите български тенисисти като Гергана и Адриан, ще бъде първо посещаване в страната, тъй че изискванията там са напълно разнообразни. Много е горещо, а хората са луди по тениса. Аз няма да съм техен треньор, само че ще им оказвам помощ, както мога. Ако имат потребност от нещо, ще им оказвам помощ с адаптацията. Познавам хората там, защото бях турнирен шеф на Откритото състезание. Познавам и системата. Българският тенис се развива доста добре. Гергана и Адриан са образци за това. Миналата седмица бях в Австралия, беше 38 градуса, а тук не е по този начин. Младите ви тенисисти наподобяват в чудесна форма, тъй че няма да имат проблеми. Освен това, те имат и страховит модел за подражателство. Световният номер 3 (Григор Димитров) въпреки всичко е българин. Така те знаят, че всичко е допустимо. Трябва да се стартира от някъде. Поздравления и за двамата. Преди 6 месеца те даже не бяха в главната скица на юношите, само че Топалова завоюва два огромни шампионат в Южна Америка, а Андреев завоюва доста огромен шампионат в Маями. Виждам по какъв начин те се усъвършенстват и стават по-добри. Вижда се, че летвата се подвига.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР